IN DE MEDIA

Dinsdag 16 januari 2018

Vraag en Antwoord voor WENDY

Zondag 14 mei 2017

Artikel in Mediation Magazine

Maandag 3 april 2017

Open brief - vrouw.nl

Maandag 14 november 2016

Bij WNL (NPO 1)

Woensdag 29 juni 2016

Schrijven voor WENDY

Dinsdag 15 maart 2016

Mies Magazine

Maandag 28 december 2015

Op net 5

Vrijdag 18 september 2015

Interview in het IJburgerNieuws

Vrijdag 3 juli 2015

In het Algemeen Dagblad

Woensdag 15 april 2015

In de WENDY

Donderdag 2 april 2015

Live bij Amsterdam FM #2

Dinsdag 25 november 2014

Pilot Scheidingscafé On Air

Zondag 5 oktober 2014

Live bij Amsterdam FM #1

Donderdag 1 mei 2014

Bijdrage aan Ouders van Nu

Woensdag 12 februari 2014

Interview Mr. Sissel Pemmelaar in Stadsblad de Echo

Vrijdag 1 maart 2013

Reportage radio Amsterdam FM.

Vrijdag 12 oktober 2012

Op AT5

Vrijdag 12 oktober 2012

Op BNR Nieuwsradio

Donderdag 11 oktober 2012

In Het Parool


ARCHIEF

Dinsdag 16 januari 2018

Vraag en Antwoord voor WENDY

Vrijdag 22 december 2017

Kerst

Maandag 11 december 2017

Reclame laat zien: scheiden kan ook zo!

Zondag 5 november 2017

LET OP: in 2018 gaat de alimentatie weer omhoog!

Donderdag 12 oktober 2017

Dit zegt het regeerakkoord over (echt)scheidingen met kinderen

Maandag 9 oktober 2017

8 x zó vertel je aan de kinderen dat jullie gaan scheiden

Vrijdag 21 juli 2017

Gescheiden? Maak zélf met je kind een souvenir!

Donderdag 20 juli 2017

(Pas) gescheiden: 5 dingen om niet te vergeten voor een heerlijke vakantie!

Dinsdag 6 juni 2017

Zó help je bij scheiding!

Zondag 14 mei 2017

Artikel in Mediation Magazine

Nieuws over scheiden

Pilot Scheidingscafé On Air

Dinsdag 25 november 2014

Pilot Scheidingscafé On Air

“Scheiden is schadelijk voor kinderen”. Dat was de stelling die centraal stond in de Pilot van het nieuwe radioprogramma Scheidingscafé On Air bij Amsterdam FM. Met dit programma lanceert Pemmelaar Familie Mediation, oprichter van Scheidingscafé Amsterdam, weer een nieuw initiatief om zo veel mogelijk mensen bewust te maken van wat er allemaal bij een scheiding komt kijken en concrete handvatten te bieden om er zo goed mogelijk mee om te gaan.

 

In het programma wordt bij ieder uitzending een stelling geponeerd waar verschillende gasten op reageren. Zowel professionals als ervaringsdeskundigen belichten onder leiding van scheidingsmediator mr. Sissel Pemmelaar verschillende kanten van het verhaal en geven zo veel nieuwe inzichten, maar ook handige en direct toepasbare adviezen.

 

De Pilot

 

Op 25 november 2014 was de eerste uitzending van Scheidingscafé On Air bij Amsterdam FM. Scheidingsmediator mr. Sissel Pemmelaar besprak de stelling “Scheiden is schadelijk voor kinderen” met de volgende gasten:

 

Marieke Lips

 

Marieke maakte als kind de vechtscheiding van haar ouders mee en schreef naar aanleiding hiervan een boek met de titel 'Bekrast'. Sissel sprak met haar over het in dit voorjaar verschenen rapport van de kinderombudsman 'vechtende ouders, het kind in de knel.' De cijfers in dat rapport liegen er niet om. Op dit moment hebben in Nederland 16.000 kinderen ernstig last van een vechtscheiding. Jaarlijks komen daar zo’n 3.500 kinderen bij. Hoe heftig en langdurig de impact van een vechtscheiding kan zijn op een kind en later als (jong) volwassene werd duidelijk uit dit interview. Marieke heeft de vechtscheiding pas na twintig jaar een plekje kunnen geven door het schrijven van haar boek. De boodschap die zij richting ouders wenst uit te dragen: “luister echt naar de stem en de lichaamstaal van een kind in het belang van de onbezorgde toekomst van het kind.”

 

Maggie Boreel

 

Maggie is Kindertherapeut en kies coach in Amsterdam. Met haar sprak Sissel over wat echt het effect van een scheiding op kinderen is. En over wat je als ouders zelf kan doen om te zorgen dat de kinderen er zo min mogelijk schade van ondervinden. In het interview geeft Maggie onder meer tips over het luisteren naar kinderen, komen de valkuilen aan bod die gescheiden ouders maken en legt zij uit hoe je samen op een goede manier aan de kinderen vertelt dat je uit elkaar gaat. Ook vertelt zij over de ernstige psychische gevolgen waarmee kinderen te maken krijgen bij een vechtscheiding. Verder benadrukt zij dat een scheiding op zich niet schadelijk hoeft te zijn voor kinderen: “als ouders er op een redelijke manier uit kunnen komen, kunnen kinderen na verloop van tijd weer goed in hun vel zitten.”

 

Peter en Mats Hopstaken

 

Peter is gescheiden toen zijn zoon Mats 7 jaar was. Mats is nu 19 jaar. 27% van de ouders kiest tegenwoordig voor een co-ouderschap, waarbij de kinderen de helft van de tijd bij de vader en de andere helft bij de moeder verblijven. Peter koos samen met de moeder van Mats ook voor een co-ouderschap. In het interview wordt duidelijk dat door de keuze van dit co-ouderschap en het centraal stellen van de belangen van het kind door de ouders van Mats, de scheiding heel goed verlopen is voor Mats. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.

 

Tien Gouden Regels voor Scheiden met Kinderen                                      

 

Verder kwamen de ‘tien gouden regels om kinderen goed door de scheiding heen te helpen' aan bod. Deze regels werden in oktober van dit jaar gelanceerd tijdens Scheidingscafé Amsterdam op IJburg. Sissel geeft verder tips in de uitzending om escalatie bij een scheiding te voorkomen en over  co-ouderschap. Ook legt zij uit wat het ouderschapsplan inhoudt.

 

 

De hele uitzending kun je hier terugluisteren. Wij horen graag wat je er van vond!

 

 

AmsterdamFM

 

TWITTER