IN DE MEDIA

Dinsdag 16 januari 2018

Vraag en Antwoord voor WENDY

Zondag 14 mei 2017

Artikel in Mediation Magazine

Maandag 3 april 2017

Open brief - vrouw.nl

Maandag 14 november 2016

Bij WNL (NPO 1)

Woensdag 29 juni 2016

Schrijven voor WENDY

Dinsdag 15 maart 2016

Mies Magazine

Maandag 28 december 2015

Op net 5

Vrijdag 18 september 2015

Interview in het IJburgerNieuws

Vrijdag 3 juli 2015

In het Algemeen Dagblad

Woensdag 15 april 2015

In de WENDY

Donderdag 2 april 2015

Live bij Amsterdam FM #2

Dinsdag 25 november 2014

Pilot Scheidingscafé On Air

Zondag 5 oktober 2014

Live bij Amsterdam FM #1

Donderdag 1 mei 2014

Bijdrage aan Ouders van Nu

Woensdag 12 februari 2014

Interview Mr. Sissel Pemmelaar in Stadsblad de Echo

Vrijdag 1 maart 2013

Reportage radio Amsterdam FM.

Vrijdag 12 oktober 2012

Op AT5

Vrijdag 12 oktober 2012

Op BNR Nieuwsradio

Donderdag 11 oktober 2012

In Het Parool


ARCHIEF

Maandag 7 januari 2019

Hét stappenplan voor de perfecte scheiding

Woensdag 21 november 2018

LET OP: in 2019 gaat de alimentatie weer omhoog!

Dinsdag 16 januari 2018

Vraag en Antwoord voor WENDY

Vrijdag 22 december 2017

Kerst

Maandag 11 december 2017

Reclame laat zien: scheiden kan ook zo!

Donderdag 12 oktober 2017

Dit zegt het regeerakkoord over (echt)scheidingen met kinderen

Maandag 9 oktober 2017

8 x zó vertel je aan de kinderen dat jullie gaan scheiden

Vrijdag 21 juli 2017

Gescheiden? Maak zélf met je kind een souvenir!

Donderdag 20 juli 2017

(Pas) gescheiden: 5 dingen om niet te vergeten voor een heerlijke vakantie!

Dinsdag 6 juni 2017

Zó help je bij scheiding!

Nieuws over scheiden

Hét stappenplan voor de perfecte scheiding

Maandag 7 januari 2019

Hét stappenplan voor de perfecte scheiding

Zo heb je het nooit gewild, ze het verdriet willen besparen, mama en papa voor altijd samen. Nu het toch zover is gekomen, wil je zo goed mogelijk uit elkaar gaan, al helemaal voor de kinderen. Scheidingmediator Sissel Pemmelaar is mediator in Amsterdam. Haar speciale stappenplan helpt je daarbij. En het fijne is je kunt het ook nog eens makkelijk onthouden in deze stressvolle periode. Kijk maar: de verschillende stappen voor de perfecte scheiding staan in het woord ‘SCHEIDEN’ zelf.

 

Samen

 

Het klinkt misschien raar nu de beslissing is gevallen en jullie juist uit elkaar gaan. Toch is het waar: voor een goede afronding van je scheiding zijn zowel jij, hij en de kinderen nodig. Alleen zo vind je een nieuwe balans tussen wat jij wilt, goed is voor de kinderen en waar de ander zich ook nog in kan vinden. Zo komt de scheiding niet tussen jullie in te staan als ouders.

 

Communicatie

 

Om tot een goed en haalbaar plan voor de toekomst te komen is het nodig om ieders wensen en verwachtingen te kennen. Je zal in gesprek moeten blijven met de ander en de kinderen om dit duidelijk te krijgen. Bedenk dat dit zeker niet het laatste gesprek zal zijn met de vader of moeder van je kinderen. Grijp je scheiding nu aan als een kans om de communicatie weer op gang te brengen als ouders.

 

Harmonieus

 

Schrijf op een papiertje dat je dicht bij je houdt: “een scheiding is geen gevecht dat ik moet winnen, maar een probleem dat naar alle tevredenheid samen moet worden opgelost.”Pak dit papiertje erbij op een ‘zwak moment’ zodat je ook dán verstandig blijft.

 

Emotie

 

Een scheiding is een rouwproces en daarbij komen emoties los. Accepteer dat en geef jezelf, maar ook de ander en de kinderen de ruimte om het te verwerken. Houd er rekening mee dat jullie allebei het rouwproces anders doormaken. Kinderen lopen altijd achter in dit proces, vergeet dat niet. Maak altijd eerst voorlopige afspraken om zo wat rust te creëren. Definitieve afspraken maak je liever pas als de eerste emoties bij jullie allemaal wat zijn gezakt.

 

Informatie

 

Het is belangrijk dat je de juiste psychologische, pedagogische, juridische, financiële en praktische informatie inwint. Bedenk dat geen gezin hetzelfde is, investeer in je scheiding en schakel een gespecialiseerde mediator in. Dit voorkomt dat jullie achteraf voor verrassingen komen te staan en het hele proces nog een keer (dunnetjes) moeten overdoen met alle extra stress, tijd en kosten die dat met zich meebrengt.

 

Tip: bekijk deze video waarin Sissel stap voor stap laat zien hoe scheiden met een mediator werkt.

 

Doorgaan als ouders

 

Als ex-partners gaan jullie uit elkaar, als ouders niet. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt keer op keer dat een scheiding op zich niet schadelijk hoeft te zijn voor de kinderen, ruziënde ouders zijn dat daarentegen wél. Leer dit zinnetje daarom uit je hoofd: “Ook al is onze liefde als partners over gegaan, als ouders blijft ze altijd bestaan.”En ken je het al? Lees het anders nog een keer goed door, want dit is je belangrijkste scheidingsles.

 

Eerlijke afspraken

 

Geweldig: als je deze eerste stappen hebt gezet dan ben je al heel ver, dat was vast niet altijd makkelijk. Geef jezelf daarvoor dan ook een dik compliment!

 

Je doet er nu verstandig aan om de afspraken, die jullie op basis van de vorige stappen hebben gemaakt, vast te leggen in een ouderschapsplan en scheidingsconvenant. Dit zijn afspraken waarin ieders wensen zijn gewogen, gemeenschappelijke belangen zijn te vinden en die met instemming tot stand zijn gekomen. Dit maakt dat jullie er allemaal achter kunnen staan en makkelijker jullie leven weer op gaan pakken.

 

Nieuw begin

 

Als je er middenin zit zie je het misschien niet, maar een scheiding is ook een nieuw begin. Hebben de kinderen een beetje hun draai gevonden, kunnen jullie elkaar weer in de ogen kijken als ouders en zijn de handtekeningen gezet onder de officiële papieren? Dan is het tijd voor een feestje! Niet alleen om te vieren dat de moeilijkste periode is afgesloten, maar ook om jezelf in het zonnetje te zetten. Als moeder of vader heb je dit goed aangepakt en daar mag je terecht trots op zijn. Waar wacht je nog op: nodig al je vriend(inn)en uit, trek een fles champagne open en proost op een gelukkige toekomst.                  

 

Ja écht, dit is het begin!

 

Heb jij Hulp nodig?

 

Scheiden is nooit leuk, maar als mediator kan ik je wél helpen er het beste van te maken. Bouwen aan een nieuwe gelukkige toekomst: voor jou én de kinderen. Bovendien is er door mijn achtergrond in de advocatuur de zekerheid dat alles juridisch en financieel perfect gegeregeld is. Wil jij er ook het beste van maken? Plan dan nu een persoonlijke kennismaking met mij op de praktijk in Amsterdam📞 ☕️

 

Sissel Pemmelaar

TWITTER