Blog over scheiding

Dit zegt Sissel...

Sissel PemmelaarMr. Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar expertise als advocaat en financieel echtscheidingsadviseur is er de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt.
Denk jij aan scheiden? Stel jezelf dan eerst deze 6 vragen!
Maandag, 2 september 2019

Denk jij aan scheiden? Stel jezelf dan eerst deze 6 vragen!

Na de zomervakantie is het ieder jaar weer topdrukte voor mij als scheidingsmediator. Loopt de zomer bij jou ook anders dan verwacht en twijfel je aan de relatie? 'Scheiden' of 'blijven' die twee woorden spoken dan 24/7 door je hoofd. Speciaal voor jou mijn 6 vragen die je helpen bij deze ontzettend moeilijke beslissing.


Dit artikel schreef Sissel oorspronkelijk voor Wendy Magazine.


Deze vragen maken het je niet makkelijk. En al helemaal niet, omdat ze alleen werken als je 100% eerlijk tegen jezelf durft te zijn. Toch is dát wat jij nu nodig hebt. Uit onderzoek volgt dat 54% van de mensen spijt krijgt van haar of zijn beslissing om te scheiden. Ja, je leest het goed, dat is meer dan de helft. Dus, pak pen & papier, neem je tijd en beantwoord de vragen één voor één.


Deze vragen geven inzicht in wat jij wilt:


1. Wat was anders toen wij samen wel gelukkig waren?


2. Wat kan ik zelf anders doen, om dat geluk samen terug te vinden?


3. Wil ik vraag 2 wel beantwoorden?


Heb je vraag 3 met ‘nee’ beantwoord, dan is dat duidelijk. Jij zegt daarmee niet meer voor je huwelijk te gaan. Ja, toch? Lees dan vraag 4.


Heb jij een positief antwoord op vraag 2 en 3 ga dan snel in gesprek met hem/ haar–weet dat het heel normaal is om een relatietherapeut in te schakelen- en vecht voor je huwelijk. Nee, lees dan niet de volgende vraag, kom op: ga er voor!


Deze vragen laten je vooruit kijken:


4. Waar wil ik over een paar jaar staan als wij uit elkaar zijn?


5. Loop ik na mijn scheiding niet tegen dezelfde dingen aan, wordt het echt wel beter?


6. Hoe ziet mijn leven en dat van de kinderen er straks uit?


Natuurlijk kun je niet in de toekomst kijken. Maar je een beeld vormen kun je wel, de vragen 4 t/m 6 helpen daarbij. Als je er écht van overtuigd bent dat je gelukkiger bent zonder elkaar, de liefde helemaal over is of jullie problemen niet te overwinnen zijn, is scheiden een juiste keus. Lees dan mijn andere blog's of roep mijn hulp in als mediator.


Twijfel je? Ga dan terug naar vraag 3 en denk nog een keer héél goed na. Maar wat je ook kiest: je weet nu zeker dat dit een weloverwogen besluit is!


  

Als scheidingsmediator ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet ik waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch kunt leren samenwerken als ouders. Door mijn achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Meer weten? Stuur een mailtje naar sissel@pemmelaar.nl of plan een vrijblijvend kennismakingsgeprek in. Ik help je graag. terug

Maak nu je eerste afspraak


Uw naam*:
Uw e-mailadres*:
Kopje koffie/uw vraag:
* Verplicht in te vullen