Zo gaan wij om met de Corona maatregelen
Maandag, 8 maart 2021

Zo gaan wij om met de Corona maatregelen

Ook nu sta je er niet alleen voor!

Stress kan tijdens een echtscheiding eenvoudig tot conflicten leiden. Juist dan is mediation nodig. Wij willen iedereen daarom zoveel mogelijk blijven zien. Het liefst op de praktijk, maar online kan ook als nodig of fijner voor jou is.


Veiligheid en gezondheid heeft daarbij de hoogste prioriteit. Wat kun je hierin van mij verwachten en wat kun je zelf doen?


Gesprekken op de praktijk


Laten de Corona maatregelen het toe en vinden jullie het zelf prettig dan kunnen wij elkaar zien op de praktijk. De volgende voorzorgsmaatregelen gelden dan:


  • Kom niet eerder, liefst exact op het tijdstip van de afspraak. Dit om een volle wachtkamer te voorkomen.


  • Heb jij klachten zoals hoesten, niezen of jij of één van jouw huisgenoten koorts, dan kan de afspraak niet op de onze locatie plaatsvinden. Hetzelfde geldt als jij of één van jouw huisgenoten in de afgelopen 2 weken Corona heeft gehad of in de afgelopen 2 weken in contact bent geweest met iemand bij wie besmetting vast staat. In deze gevallen neemt je contact op, zodat de afspraak omgezet kan worden naar een (beeld)belafspraak of kan worden verplaatst.


  • Bij twijfel aan jouw gezondheid op de locatie kan de afspraak komen te vervallen.


  • Doe bij binnenkomst een mondkapje op.


  • Was bij het betreden van onze locatie je handen met de daarvoor bedoelde desinfectie vloeistof.


  • Houd 1.5 meter afstand van elkaar in de wachtkamer.


  • Wanneer je uit de wachtruimte wordt gehaald, schud geen handen en laat mij voorgaan.


  • Volg de aangegeven looproute en houd gepaste afstand naar de kamer en neem plaats op de plek die wordt aangewezen. Je kunt als je zit je mondkapje afdoen.


Tip: kleed je warm aan of neem een extra vest mee. Tijdens en na de gesprekken wordt  geventileerd en het kan nu wat frisser worden.


Online mediation


Vanaf maart vorig jaar heb ik uitgebreide ervaring opgedaan met online mediation. Gelukkig is het een goed en werkzaam alternatief voor de persoonlijke gesprekken gebleken. Voorafgaand aan een online sessie zal ik zoveel mogelijk informatie eerst via e-mail delen en een duidelijke agenda maken. Op deze manier kunnen wij tijdens de online meeting efficiënt en voortvarend aan de slag. Ik werk met een programma dat privacy proof is en heel eenvoudig werkt. Je hoeft er zelf niets voor te downloaden. Vlak voor wij starten stuur ik een link om verbinding met elkaar te krijgen.

Procedure bij de rechtbank

De rechtbank gaat niet dicht voor schriftelijke procedures en de doorlooptijden -de afgelopen maanden tijdens Covid- zijn snel gebleken. De echtscheiding kan dan ook zonder enig probleem formeel worden afgehandeld na ondertekening van het echtscheidingsconvenant. Een voordeel van de keuze voor mediation ten opzichte van een traject met ieder een eigen advocaat bij de rechtbank.

Nieuwe aanmeldingen

Ondanks de Corona maatregelen kun je met mediation uit elkaar en hoef je de scheiding niet uit te stellen. Voor nieuwe klanten geldt eerst aanmelden per e-mail of telefonisch. Ik zal dan een vrijblijvende kosteloze online kennismaking inplannen van een half een uur. Samen met jullie kan ik dan afstemmen wat er nodig is en hoe wij dit de komende tijd gaan oppakken. Ook in deze extra moeilijke en onzekere tijd hoef je er dus niet alleen voor te staan.

Tot slot zorg goed voor jezelf in deze bijzondere tijd!

Liefs,

Sissel Pemmelaar terug

Maak nu je eerste afspraak


Uw naam*:
Uw e-mailadres*:
E-mailadres (ex-)partner:
Kopje koffie/uw vraag:
* Verplicht in te vullen