Blog over scheiding

Dit zegt Sissel...

Sissel PemmelaarMr. Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar expertise als advocaat en financieel echtscheidingsadviseur is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt.
Dit zegt het regeerakkoord over (echt)scheidingen met kinderen
Donderdag, 12 oktober 2017

Dit zegt het regeerakkoord over (echt)scheidingen met kinderen

Het nieuwe kabinet heeft goed nieuws voor kinderen die betrokken zijn bij een scheiding. Dit blijkt uit het regeerakkoord 2017 -2021, eerder deze week gepresenteerd door Rutte III. Onze scheidingmediator mr. Sissel Pemmelaar zet het voor je op een rij.1.  Beleid voorkomen van vechtscheidingen


In de paragraaf personen- en familierecht van het regeerakkoord staat dat er landelijk beleid komt ten aanzien van het voorkomen van “vechtscheidingen’. Het nieuwe kabinet is zich er van bewust, dat echtscheidingen die problematisch verlopen veel schadekunnen aanrichten bij kinderen. In het nieuwe beleid zal het belang van het kind bij scheidingen dan ook voorop staan.


2. Onderzoek naar herijking van het familierecht.  


Al langer wordt er gekeken naar hoe het familierecht kan worden gemoderniseerd. Uit het regeerakkoord volgt dat dit verder opgepakt zal worden en er ruimte is voor onderzoek. Het gaat daarbij onder meer om (echt)scheidingen, alimentatie en de positie van grootouders. Ook hierbij wordt nog eens extra onderstreept dat het belang van het kind leidend is.


3. Mediation


Ook is het nieuwe kabinet zich er van bewust dat de bestaande juridische procedures te complex zijn en niet altijd voldoen aan het oplossen van problemen. De mogelijkheid zal dan ook worden onderzocht om mediation –als vorm van alternatieve geschillen beslechting- uit te breiden. Zou de mediation wetgevinger dan eindelijk komen? Wij hopen van wel. Bij scheidingen met kinderen is mediation altijd beter dan een rechter een knoop te laten doorhakken. Het is wetenschappelijk bewezen: hoe steviger de basis als ouders na de scheiding, hoe beter het met de kinderen gaat.


4. Een minister voor familiezaken


Tot slot zal er naar verwachting een aparteminister voor familiezakenkomen. Het kan toch niet anders dan dat deze minister er op toe zal zien dat de bovenstaande punten gerealiseerd worden? Om het dan ook bij de slogan van de nieuwe regering te houden. Het lijkt erop dat kinderen die te maken krijgen met een scheiding de toekomst met meer vertrouwen tegemoet kunnen gaan zien dan nu. Goed nieuws dus voor de 70.000 kinderen in Nederland die jaarlijks met een scheiding te maken krijgen.Sissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt. Meer weten kijk gerust rond op de website of maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.


 terug

Maak nu je eerste afspraak


Name:
Uw naam*:
Uw e-mailadres*:
Kopje koffie/uw vraag:
* Verplicht in te vullen