Blog over scheiding

Dit zegt Sissel...

Sissel PemmelaarSissel Pemmelaar is als scheidingsmediator gespecialiseerd in het begeleiden van scheidingen met kinderen. Als geen ander weet zij waar je over na moet denken, welke beslissingen je moet nemen en hoe je ondanks de scheiding toch goed met elkaar kunt leren communiceren. Door haar achtergrond als advocaat is er bovendien de zekerheid dat alles perfect geregeld wordt.
FEEST: Pemmelaar Familie Mediation bestaat 5 jaar!
Dinsdag, 24 januari 2017

FEEST: Pemmelaar Familie Mediation bestaat 5 jaar!

Deze maand bestaat Pemmelaar Familie Mediation 5 jaar. Daar ben ik ontzettend trots op. Dit moment wil ik graag delen met iedereen die er de afgelopen 5 jaar bij was. Of je nu een klant bent, een kind, collega, doorverwijzer, vriend, familielid of andere connectie. Jij was er bij en daar ben ik je dankbaar voor. Zonder jouw vertrouwen was Pemmelaar Familie Mediation nooit zo’n succes geworden. Samen met jou kijk ik dan ook graag terug naar de mooie, unieke, belangrijke of bijzondere momenten van de afgelopen 5 jaar. Hier mijn top 5.


1.  Hét verschil maken bij scheiden met kinderen


Vijf jaar geleden besloot ik mijn hart te volgen: de advocatuur écht achter mij te laten en te kiezen voor het vak mediator. Voor mij is het dan ook elke dag weer bijzonder om ouders en kinderen door een goede afsluiting te helpen met een nieuw begin. Dat ik bij het tekenen van het ouderschapsplan en convenant weet, dat het met deze kinderen en ouders goed gaat komen. Het verschil maken bij scheidingen met kinderen staat daarmee zonder twijfel op nummer één.


2.  Scheidingscafé Amsterdam


In 2012 lanceerde ik Scheidingscafé Amsterdam, een vernieuwend concept, met als doel ouders op één avond een zo compleet mogelijk beeld te geven over scheiden met kinderen. Een succes bij ouders die na één avond veel beter weten hoe zij de scheiding moeten aanpakken in het belang van hun kinderen. Inmiddels heb ik in het hele land geholpen om scheidingscafés op te richten.


3.  Schrijven 


Nooit gedacht toen ik met mijn bedrijf startte, maar sinds drie jaar heb ik ontdekt hoe leuk schrijven is. Bovendien helpt het om zo veel mogelijk ouders bewust te maken van wat er allemaal bij een scheiding met kinderen komt kijken. En concrete handvatten te bieden om er zo goed mogelijk mee om te gaan. Ik schrijf in 2017 ook weer voor Wendy OnlineenMies Magazine. Lees je mee? 


4.  Trainingen


Ook niet gepland toen ik vijf jaar geleden begon: het geven van trainingen. Maar hoe geweldig is het om mijn liefde voor mediation, goed scheiden met kinderen en familierecht kennis te delen en over te brengen. Met als favoriet, de training ‘Effectieve hulp bij (v)echtscheiding voor Imam’s’, die ik ook dit jaar weer in samenwerking metTrias Pedagogicageef. Maar ook heb ik veel zin in mijn nieuwe trainingvoor collega mediator’s om ze te helpen een succesvolle mediationpraktijk op te zetten.


5.  Liefde voor altijd


Maar stiekem is toch wel het allermooiste dat ik in de afgelopen 5 jaar 12 huwelijken heb gered. Soms is er nog zoveel liefde en dan kan met een zetje in de juiste richting een scheiding worden voorkomen. Want ‘liefde voor altijd’dat is en blijft toch het mooiste wat er is. En lukt dat niet als partners dan als second best ‘liefde voor altijd’als ouders. Daar ga ik mij ook de komende 5 jaar opnieuw voor inzetten. Ben jij er weer bij?


Liefs,

Sissel Pemmelaar

 

Foto: Lasashka Photography


 terug

Maak nu je eerste afspraak


Name:
Uw naam*:
Uw e-mailadres*:
Kopje koffie/uw vraag:
* Verplicht in te vullen